Mocro Maffia – Marokkalainen mafia

Mocro Maffia on hollantilainen termi, jolla viitataan marokkolaistaustaisten pääosin Benelux-maissa pyörittäviin rikollisorganisaatioisiin. 2000-luvulla marokkolainen mafia on noussut merkittävään asemaan Euroopan huumekaupassa.

80-luvulta lähtien organisaatiot ovat tuoneet hasista Marokosta jossa tuotetaan suurin osa Euroopassa kulutetusta hasiksesta. Mocro mafia on ollut myös mukana Hollannissa valmistetun ekstaasin kaupassa. Viime vuosina ne ovat kuitenkin onnistuneet kontrolloimaan erityisen arvokasta Antwerpenin ja Rotterdamin satamiin Latinalaisesta Amerikasta tullutta kokaiinikauppaa. Marokon läheisyyden takia organisaatioilla on ollut vahva asema myös Espanjan Aurinkorannikolla.

Huumekaupan valtavat rahavirrat ovat 2010-luvulla johtaneet myös hyvin raakoihin sotiin eri organisaatioiden välillä. 2012 alkaneisiin tapahtumiin on viitattu sanalla Mocro-oorlog(Mocro-sota). Teloitustyyppiset murhat ja toiminnan raakuus on sellaista, jota Hollannissa ei aiemmin oltu totuttu näkemään. Erityisen shokeeraava oli heinäkuussa 2021 nähty tunnetun rikostoimittaja Peter R. de Vriesin teloitus Amsterdamissa. Viime vuosina tunnetuimmaksi hollanninmarokkolaiseksi gangsteriksi nousi 2019 lopulta Dubaissa pidätetty Ridouan Taghi.

2018 Hollanissa alkoi myös löyhästi marokkolaisen mafian sotiin pohjautuva tv-sarja nimellä Mocro Maffia. 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.